Certificaat Nutrilab

UMAMI sojasaus heeft keurmerk vrij van 3-MCPD

Onlangs verscheen in de media verschillende berichten over de aanwezigheid van 3-MCPD in diverse sojasauzen.

Uit een onafhankelijk laboratoriumonderzoek uitgevoerd door Nutrilab is vastgesteld dat de waarde 3-MCPD niet detecteerbaar is, de waarde is dan ook < 0,01 mg/kg.

 

Wat is 3-MCPD ?

3-MCPD (3-monochloorpropaan – 1,2-diol) is een stof die in hoge dosering schadelijk kan zijn voor de nieren en kankerverwekkend kan zijn. Er zijn momenteel producenten van sojasauzen die het fermentatieproces willen versnellen. Juist hier ontstaat het schadelijke 3-MCPD.

Natuurlijk gebrouwen sojasaus is gemaakt van NON-GMO grondstoffen (tarwe en sojabonen) die op natuurlijke wijze worden gefermenteerd.

Gedurende het natuurlijke rijpingsproces van minimaal 6 maanden ontstaan er complexe smaken en aroma’s (Umami).

Umami sojasaus versterkt en intensiveert de smaak van het gerecht waarmee het wordt gecombineerd zonder haar identiteit te verliezen.

En natuurlijk is Umami sojasaus volledig vrij van E-nummers en bestaat uit natuurlijke ingrediƫnten.